May 2013

#IntanBeautyCentre

Say NO to Sinus dengan Sinus Cure by Bella Formula


"Anda selalu mengalami bersin, batuk, dan menyebabkan hidung menjadi merah. Anda mengalami masalah ini semasa cuaca sejuk atau pada sebelah pagi. Jika ini yang berlaku, anda mungkin sedang menghadapi masalah resdung"

"SINUS CURE" diformulasikan untuk mengatasi masalah Resdung (Sinusitis) dalam masa 7 HARI..No. Kelulusan KKM : MAL20032280T..
Dijamin 200% SELAMAT dan BERKESAN!!!





HARGA : 30 BIJI
SEMENANJUNG : RM60
SABAH/SARAWAK : RM65

Nak Order ??
Boleh terus SMS / Whatsapp ☎ ke 012-375 2145 / Wechat (id : intan_beauty_centre) or email keintanbeautycentre@yahoo.com or PM / INBOX (LINK : ❋http://www.facebook.com/messages/intanbeautycentre) ye &Intan Beauty Centre akn reply cara order ye ;)

ADAKAH ANDA ALAMI GEJALA BERIKUT??
1) Hidung tersumbat 
2) Lendir selalu keluar daripada hidung dan tekak
3) Muka berasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
4) Sakit tekak berpanjangan dan berulang-ulang
5) Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat gejala di atas
6) Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya.
7) Hidung berair
8) Rasa sakit di sekitar pipi dan bahagian atas gigi yang biasanya disebabkan jangkitan pada Maxillary sinus.
9) Sakit di bahagian dahi, di atas kening yang berkemungkinan disebabkan jangkitan dan keradangan di bahagian frontal sinus.
10)Sakit di bahagian belakang mata, di atas kepala yang disebabkan jangkitan pada bahagian Sphenoid sinus.
11) Sakit di sekitar atau belakang mata disebabkan jangkitan pada bahagian Ethmoid sinus.
12) Rasa sakit dan tekanan pada bahagian muka diikuti dengan keadaan hidung yang sentiasa berair adalah simptom paling utama bagi penyakit sinusitis.
13) Pening kepala.
14) Hidung tersumbat.
15) Banyak lendir dalam hidung dan tekak yang berwarna kuning pekat atau kehijauan.
16) Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang.
17) Demam atau rasa tidak sedap badan.
18) Kurang deria rasa atau bau.
19) Kelesuan.

Itu adalah tanda2 anda mengidap masalah RESDUNG! jom cuba atasi ia dengan kapsul Sinus Cure, keluaran Bella Formula sebelum ia melarat dan merebak ke organ badan yang lain! Di formulasikan untuk mengatasi masalah Resdung (Sinusitus) dan jerawat yang bernanah. Perlu diingat resdung juga merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit dan ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kerosakan kulit muka dan anggota badan.

KANDUNGAN: 
1- FLOS MAGNOLIA BIONDI PAMP 
  • Akan bertindak menghilangkan gatal-gatal di muka dan badan

2- FLOS LONICERA JAPONICA THURB

  • Akan menghilangkan dan mengeluarkan hingus atau lendir

3- RADIX GLYCYRHIZA GLABRAL

  • Akan bertindak membaikpulih tisu-tisu yang rosak akibat jerawat

4- FRUCTUS FARYTHIA SUSPENSA @THURB

  • Akan menghilangkan dan mengeluarkan bau busuk dalam hidung serta mulut akibat resdung

Nak Order ??
Boleh terus SMS / Whatsapp ☎ ke 012-375 2145 / Wechat (id : intan_beauty_centre) or email keintanbeautycentre@yahoo.com or PM / INBOX (LINK : ❋http://www.facebook.com/messages/intanbeautycentre) ye &Intan Beauty Centre akn reply cara order ye ;)



Apa itu RESDUNG???

Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki
beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.

Apa dia punca resdung ni??
Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu.
Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakanudara tak dapat dikeluarkan.

Kalau udara tu tak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya. Huhuhu...

Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak.

Tapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau diwarisi oleh keturunannya. 


Cara Pengambilan

  • Dewasa (15 tahun ke atas)
  • 1 biji pagi dan 1 biji malam selepas makan
  • Kanak-Kanak (15 taun ke bawah)
  • 1 biji pagi selepas makan (boleh bukak kapsul dan campur dalam air)
Soalan Lazim

1. Mengandung / Menyusu boleh ambil Sinus Cure?
  • Mengandung tak boleh sayunk
  • Menyusu if baby dah 7 bulan ke atas boleh
2. Pesakit Diabetes, kencing manis dan darah tinggi boleh ambil?
  • Yes dear, boleh
3. If ambil bersama supplemen lain spt vit c?
  • Jarakkan 2-3 jam dengan supplemen lain
Nak Order ??
Boleh terus SMS / Whatsapp ☎ ke 012-375 2145 / Wechat (id : intan_beauty_centre) or email keintanbeautycentre@yahoo.com or PM / INBOX (LINK : ❋http://www.facebook.com/messages/intanbeautycentre) ye &Intan Beauty Centre akn reply cara order ye ;)







Cara Pembelian SINUS CURE RESEDUNG BY BELLA FORMULA
☎ Belian boleh terus Whatsapp  ke 
Jangan lupa like sekali fanpage Kami ye 
Facebook : Intan Beauty Centre
Instagram : @intanbeautycentre
Syarat / Terma Pembelian : Click Sini
Semak Tracking No Anda : Click Sini

Collagen Plus Vitamin E Whitening Beauty Cream Set





ITEM TERDIRI DARIPADA
COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP - 60 GRAM
COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM - 20 GRAM
COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY NIGHT CREAM - 20 GRAM"

Collagen Plus Day Cream (Kuning)

  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vit C, AHA, Moisturizer, dan Vit E. Mengurangkan masalah kulit kusam dan melembapkan serta membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari. Dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah.


Collagen Plus Night Cream (Putih)

  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vit C, AHA, Moisturizer, dan Vit E. Mengurangkan masalah kulit kusam dan melembapkan serta membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari. Untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah. Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari. Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu.


Collagen Plus Whitening Beauty Soap

  • Sabun yang berfungsi untuk membersih, melembap dan melicinkan kulit tanpa menyebabkan kekeringan. Ia mampu memberikan hasil kulit sihat, bersih dan lebih cantik.

Kelebihan/ Fungsi
  • Mencerah dan memutihkan muka
  • Melicinkan kulit muka
  • Kulit nampak tegang
  • Melembabkan kulit yang kering
  • Mengurangkan dan menghilangkan tompok HITAM di muka
  • Mengurangkan dan menghilangkan PARUT akibat jerawat
  • Mengatasi masalah jerawat dan jeragat.
  • Mengatasi masalah kulit kusam dan tompok gelap bawah mata.
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Menstabilkan tona kulit
  • Memutihkan wajah
  • Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
  • Mengecilkan pori-pori
  • Menganjalkan kulit wajah
  • Membuat wajah putih dan berseri


Cara Pemakaian : 

  • Krim Siang (Kuning) Collagen Plus Vit E : Untuk dipakai siang hari selepas membasuh kulit dengan sabun Collagen Plus Vit E dan sapu rata secara nipis di seluruh wajah dan leher. 
  • Krim malam (putih) Collagen Plus Vit E : Untuk dipakai waktu malam selepas mencuci muka dengan sabun Collagen Plus Vit E dan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah dan leher. 
  • Krim Siang (Kuning) Collagen Plus Vit E boleh digunakan sebagai alas bedak / pelindung UV dari sinar matahari. 
  • Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa 2 minggu tanpa pengelupasan.








HOT SELLING PRODUCT!!!
1 set mengandungi :
1 sabun
1 krim siang
1 krim malam

Cara Pembelian CVPE
☎ Belian boleh terus Whatsapp  ke 
Jangan lupa like sekali fanpage Kami ye 
Facebook : Intan Beauty Centre
Instagram : @intanbeautycentre
Syarat / Terma Pembelian : Click Sini
Semak Tracking No Anda : Click Sini

Collagen Set Plus Vitamin E



Alhamdulillah Smakin hari smakin bertambah product di Intan Beauty Centre .... 
Now PRODUCT yang TENGAH HOT & MELETOP heheh Collagen Set Plus Vitamin E uolls....
Intan jual murah2 aje heheh.... Harga 1 set HANYA RM35 (SM) ; RM40 (SS) tmsk postage....



Kelebihan/ Fungsi
  • Mencerah dan memutihkan muka
  • Melicinkan kulit muka
  • Kulit nampak tegang
  • Melembabkan kulit yang kering
  • Mengurangkan dan menghilangkan tompok HITAM di muka
  • Mengurangkan dan menghilangkan PARUT akibat jerawat
  • Mengatasi masalah jerawat dan jeragat.
  • Mengatasi masalah kulit kusam dan tompok gelap bawah mata.
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Menstabilkan tona kulit
  • Memutihkan wajah
  • Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
  • Mengecilkan pori-pori
  • Menganjalkan kulit wajah
  • Membuat wajah putih dan berseri


ITEM TERDIRI DARIPADA
  1. COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP - 60 GRAM
  2. COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM - 20 GRAM
  3. COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY NIGHT CREAM - 20 GRAM"



Collagen Plus Day Cream (Kuning)
  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vit C, AHA, Moisturizer, dan Vit E. Mengurangkan masalah kulit kusam dan melembapkan serta membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari. Dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah. 


Collagen Plus Night Cream (Putih)
  • Collagen Plus diformulasikan dengan Vit C, AHA, Moisturizer, dan Vit E. Mengurangkan masalah kulit kusam dan melembapkan serta membuatkan kulit terasa gebu dan segar sepanjang hari. Untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah. Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari. Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu.


Collagen Plus Whitening Beauty Soap
  • Sabun yang berfungsi untuk membersih, melembap dan melicinkan kulit tanpa menyebabkan kekeringan. Ia mampu memberikan hasil kulit sihat, bersih dan lebih cantik.



Cara Pemakaian : 
  • Krim Siang (Kuning) Collagen Plus Vit E : Untuk dipakai siang hari selepas membasuh kulit dengan sabun Collagen Plus Vit E dan cara menyapu rata secara nipis di serata wajah dan leher.
  • Krim malam (putih) Collagen Plus Vit E  : Untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan sabun Collagen Plus Vit E dan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah dan leher.
  • Krim Siang (Kuning) Collagen Plus Vit E boleh digunakan sebagai alas bedak / pelindung UV dari sinar matahari.
  • Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa 2 minggu tanpa pengelupasan.

Sabun Gluta Kojic 3 Layer Original !!


Ramai yang tanye intan pasal sabun nih,... At last intan amik jugak heheh.... So far feed back yg customer yang dah guna mmg diaorg kate ok & mmg perubahan yg sangat baik unt kulit.... & atas sbb tu gak la diaorg soh intan cari....


OK ini lain dr Sabun Gluta Kojic yang 2 layer tu ye... Bbebza dr segi kandungan & rupa paras... Kandungan tuk gluta kojic 3 Layer nih lebih banyak..... 


Harga hanya RM25 (sm) ; RM30 (ss) unt Seketul.... Unt pembelian secara Borong boleh terus PM intan di pages or boleh email ye ;)






FORMULA BARU!!

DENGAN 3 LAPISAN WARNA!!!!
KESAN MENAKJUBKAN!!
GABUNGAN KOLAGEN & GLUTATHIONE!!

SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA.. 
UNTUK KEGUNAAN BADAN / MUKA
HILANGKAN SEGALA YANG KUSAM JUGA MASALAH 
YANG MEMBELENGGU..
 CUBA LAH!!! 

saiz besar, boleh bertahan 1 bulan ke 2 bulan..juga tidak mustahil boleh bertahan 3 bulan.. 

KELEBIHAN:
- MENGHILANGKAN JERAWAT/PARUT/PIGMENTASI/STRETCHMARKS DAN CELA
- MENGURANGKAN KEDUT SERTA MENEGANGKAN
- MENCERAHKAN KULIT YG KUSAM/GELAP TERMASUK BAHAGIAN BADAN
- MENYAMARATAKAN TONA KULIT
- MENGHILANGKAN HITAM DI BAHAGIAN KETIAK DAN PEHA
- MENGHILANGKAN MINYAK BERLEBIHAN
- WAJAH LEBIH PUTIH BERSERI
- KULIT LEBIH LICIN
- MEMUDARKAN JERAGAT
- MENGHILANGKAN BLACKHEAD/WHITEHEAD

BAHAN KANDUNGAN DALAM GLUTATHIONE COLLAGEN SOAP WITH KOJIC + GRAPE SEED :


  • GLUTATHIONE
Membantu / menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentations, jerawat dan parut jerawat, age spots dan freckles.
  • COLLAGEN
Membantu memberi kelembapan pada kulit wajah anda, apabila mencuci muka dengan sabun ini akan dapat menganjalkan kulit anda supaya kelihatan lebih tegang + putih.


  • ARBUTIN
Arbutin dikenali sebagai bahan yang paling bagus dan efektif dalam pencerahan kulit muka. Arbutin menolong memperbaiki dan menjaga kulit yang rosak akibat daripada free radicals dan juga menolong menghalang pengeluaran melanin yang sangat banyak. Arbutin bagus digunakan kerana tidak mengandungi bahan toksik, hidroquinon atau semua bahan berbahaya. Tiga fungsi penting arbutin ialah : Whitening effects, anti- age effect and UVB/ UVC filter

  • KOJIC ACID
kojic acid lebih efektif daripada whitening agen yang lain seperti hidroquinon yang berbahaya. Kojic acid lebih baik dan tidak mendatangkan kesan yg berbahaya seperti hidroquinon. Ia adalah natural ekstrak yang mencerahkan cela2 dan parut.

  • GRAPESEED EXTRACT
Seperti yang kita tahu anggur adalah buah yang memiliki KANDUNGAN ANTI OKSIDAN TINGGI Yang bermanfaat untuk Anti radikal, berfungsi untuk mendetoksfikasi racun.

CADANGAN PENGGUNAAN :
  • Untuk tujuan penjimatan, potong sabun kepada beberapa bahagian lebih kecik seperti 5 bahagian kecil. Harus dipotong bahagian oren + putih sekali supaya dapat guna kedua-dua kandungan aktif tersebut.
  • Untuk kulit normal memadai 2x sehari, kulit berminyak 3x sehari, kulit kering 1x sehari.Or bergantung keselesaan dan kesesuaian kulit masing-masing.
  • Tempoh masa semasa pemakaian adalah seperti dibawah :

  1. Kulit Berminyak - 3minit dan bilas
  2. Kulit Normal - 1 minit dan bilas
  3. Kulit Kering - Kurang dari 1 minit dan bilas.

  • Banyak testimoni mengatakan sabun ini sangat berkesan!!

APA KATA MEREKA YANG TELAH MENGGGUNAKANNYA.

Testimoni Maria..
Sabun ni bes sangat,jeragat mmg dah kurang.

Testimoni Dannia..
"Sabun dah dapat, 3 kali cuci dah dapat rasa kesan...mak kita pun nak guna juga..hehehe "

Testimoni Rohamiza
" Sis, brg dah dapat petang semalam, dah pakai sabun 2 , bes sgt2..smlm sampai terus pakai,baru sehari dah ase perubahan..hubby pun dah pakai dia kata muka dia ase kembng, betul sis x tipu punya...parut dah nampak pudar pakai scar portion...tq sgt2.

Testimoni Ally..
Salam sis ..ally dah dpt sabun tu noon yesterday...tq so much!! smlm ada kawan tanya ally pakai sabun apa,coz muka nampak soft n lain..hihihi..ally promote sabun ni...nmpk mmg ada yg minat..nnti ally nak jual kat depa smue blh? hihihi..

Testimoni lagi ~Sis.. Alhamdulilah. Lepas almost 2 minggu guna sabun gluta, parut jerawat da makin pudar. Kulit semakin licin.. Dulu kalau apply make up, susah nk stay on face.. Tdi saya put on make up, da setengah hari pn make still on.. Muka pn tk berkilat. Saya suka sgt... 10Q sis..

Testimoni ~mmg terbaek sabun gluta,my mum pakai jeragat2 pun hilang..ramai kwn2 tegur..especially utk org2 yg berumur elok try..pakai produk NV,natasya dan bemcm2 produk pun just pudarkan shj tp pakai sabun gluta bleh hilang..terbaek..nanti nk oder lagik.. :)

HATI-HATI :-



Ramai yang tanya beza 3 layer kualiti tinggi , kualiti rendah , palsu ....etc
di sini saya satukan dalam dua kategori kualiti tinggi atau ori dan kualiti rendah atau palsu.Yang palsu bau tak sama langsung dengan yang ori.

CIRI-CIRI SABUN PALSU :
*Di antara 3-3 layer ada rekahan.

*Bila diguna sabun akan terkeluar satu2 layer.

*Tidak berkilat seperti yang original.

*Yang palsu lebih nipis

Cara Pembelian SABUN GLUTA KOJIC 3 LAYER
☎ Belian boleh terus Whatsapp  ke 
Jangan lupa like sekali fanpage Kami ye 
Facebook : Intan Beauty Centre
Instagram : @intanbeautycentre
Syarat / Terma Pembelian : Click Sini
Semak Tracking No Anda : Click Sini